O´Cabazo Cabazo FerrolTelf. 981 35 73 70 Cabazo MóvilTelf. 626 68 81 70
Celebra a túa voda no lugar que sempre soñaches: Fincas, Casas Rurais, Pazos, Castelos, Conventos… nos lugares máis fermosos de Galicia Telf. 626688170
Toldos O´CampeónToldos, Carpas, Xaimas, Sillas, Mesas, Telf.: 699 980 725
O´Cabazo Cabazo FerrolTelf. 981 35 73 70 Cabazo MóvilTelf. 626 68 81 70
Celebra a túa voda no lugar que sempre soñaches: Fincas, Casas Rurais, Pazos, Castelos, Conventos… nos lugares máis fermosos de Galicia Telf. 626688170
Toldos O´CampeónToldos, Carpas, Xaimas, Sillas, Mesas, Telf.: 699 980 725
En 1972 inagurase de mans de José Ramón Vázquez García » Moncho o´picado» ou «Moncho o do Cabazo» e a súa esposa María Manuela Varela Criado » Sra. Manola».
Cabazo2
Cabazo2

Por aquela época, en pleno apoxeo industrial da comarca, este local familiar foi facéndose un lugar entre os máis tradicionais da cidade.

A súa decoración, as exquisitas tapas da Sra.Manola e o carisma de Moncho foron ingredientes determinantes para o éxito deste mesón.


Tras vinteoito anos, foi reformado por Juan Ramón Vázquez Varela «Juanra» , actual propietario e fillo dos fundadores. Soubo manter o espírito converténdoo nun pequeno museo representativo das constumbres tradicionais galegas
Cabazo2
Cabazo2
Hoxe en día, podemos seguir gozando das tapas máis típicas e doutras que foron incorporándose e que xa entraron a formar parte das características ofrecendo aos clientes unha estupenda opción á hora do xantar .
As patacas bravas, creación da Sra.Manola , comparten a historia deste mesón desde os seus inicios. Hoxe, as súas variantes levan un respecto como fillas pequenas , as patacas verdes ou ao oli -oli comparten cartel con outros suculentos de sempre: callos a feira, tripas con patacas, lingua con tomate, albóndigas, pincho moruno, calamares á romana, chorizo casero, fígado e riñones á plancha, salchicha con patacas. Son as tapas de sempre…
Cabazo2
Cabazo2
Outras foronse incorporando co paso dos anos ofrecendo unha alternativa aos clientes que nos obrigaron a mantelas: Xiba á cazola, ensaladilla, parrochitas e pimentos de Padrón, variedade en tortillas, chourizo criollo ao albariño e revoltos varios.
Característicos son tamén as comidas segundo tempadas. Se a pesca permíteo podemos atopar mexilons, berberechos, bonito do norte con tomate . Pratos típicos segundo a data do ano : magosto, lacón con grelos, cachola e orella, etc enriquecen de forma definitiva a rica gastronomía deste mesón.
Cabazo2

Mesón O´Cabazo

Lorem fistrum por la gloria de mi madre esse jarl aliqua llevame al sircoo. De la pradera ullamco qué dise usteer está la cosa muy malar.